Hokkasen Betonituote

Historia

1965 Pienviljelijä Heikki Hokkanen aloitti maanviljelyn ohella tiilien, viemäriputkien ja kaivonrenkaiden valmistuksen vanhassa Vihanninjoen talossa. Toiminimenä yrityksellä oli Vihanninjoen Sementtivalimo Ay. Perheen pojat olivat isällä apuna pienestä pitäen.

1985 Isän sairaudesta johtuen Pekka Hokkanen jatkoi valimotoimintaa ja siirsi sen Helapuron teollisuusalueelle Karstulaan. Samalla tuotantoon otettiin myös maatilaelementit, pilarit ja muut pienelementit kaivonrenkaiden lisäksi. Pekka vaihtoi yrityksen nimeksi Hokkasen Betonituote Ky.

2000 Oli aika laajentaa yrityksen tuotantotiloja sekä rakentaa toimistotilat kasvaneen kysynnän vuoksi. Yritysmuoto vaihtui osakeyhtiöksi.

2008 Hokkasen Betonituote Oy:n toiminta vahvistui, kun Pekan tytär Hanna Hokkanen otti yrityksen hallinnon otteeseensa ja näin perheyrityksen historiaan kirjoitettiin jo kolmas sukupolvi mukaan.

2010-2011 Tuotantotiloja jälleen laajennettiin ja laajennuksessa tuotantokapasiteetti kaksinkertaistui.

1.7.2011 Inspecta Sertifiointi Oy myönsi sertifikaatin ja FI-merkin käyttöoikeuden elementtituotannolle.

2012 Syksyllä toiminta laajeni betonielementtien valmistamisesta myös elementteihin perustuvien rakennusten kehittelyyn, mikä johti katetun laakasiilon ns. komponenttivaraston lanseeraamiseen.